maanantai 21. huhtikuuta 2014

Pääsiäiskakku

Hei!

Ja hyvää pääsiäistä kaikille (vaikka se onkin kohta jo mennyt). Tein jo viime viikolla tällaisen pääsiäiskakun. Pohjana tavallinen sokerikakkupohja. Täytteenä on ananas-appelsiini rahka.


Resepti:

Kakkupohja:
 6 kananmunaa
2 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 levy suklaata

täyte:
1 prk kermaa
1 pkt ananas-tuorejuustoa
1 pkt appelsiini-tuorejuustoa
5 liivatelehteä
1-2 tl vaniljasokeria
(sokeria)

Valmista kakkupohja: Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineer ja lisää ne kevyesti sekoittaen muna-sokeri vaahtoon. Lisää sulatettu suklaa. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka ja kaada taikina siihen. Paista 175°C 30 minuuttia.

Sekoita keskenään tuorejuustot, vatkattu kerma ja sokerit. Liota liivatteet kylmässä vedessä ja kiehauta kuumassa vedessä. Kaada pitkänä norona tuorejuusto seokseen. Kostuta jäähtyneet ja leikatut kakkupalat. Lisää täyte kerrosten väliin ja laita kakku jääkaappiin ainakin tunniksi. Koristele haluamallasi tavalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti